Duottar, Trixi och Curry 2020

Jag startade min hunduppfödning 2015 med min första tik (Trixi). Jag har två tikar till, Skoglundens Curry och Rajalas Duottar .   Jag bedriver en kennel i hemmiljö och bor i Värmlands Nysäter, Värmland i en villa med inhägnad trädgård för hundarna att springa i där de kan komma in och ut som de vill. Jag tycker att en kennel med endast ett fåtal hundar är det ultimata eftersom man då får tid för varje hund, träna och umgås.   Mitt mål med aveln är att föda upp friska hundar med god mentalitet och en god rasstandard.       Jag har gått på kurser med dem och de är väldigt villiga att lära sig nytt. Det är en allroundhund som tycker om att arbeta. Curry har tagit titlarna RLDN och RLDF, och tävlar i Nosework och tagit tre diplom i TSM1. Trixi tränar lite agility som hon älskar. Duottar har börjat tävla Rallylydnad och har tagit titeln RLDN. Tränar även lite agility.

 

 

Mina kontaktuppgifter:

Mejla helst

Mervi Rajala

070-2257504

mer.hel.raj@hotmail.com

Vid valpköp

Jag vill gärna ha en träff med blivande valpköparen vid ca 5-6 veckor både för er och min skull.

Då läggs en handpenning som säkerställer köpet för både köpare och säljare.

Om någon bor väldigt långt bort och vill tinga en valp så kan vi komma överens om att allt görs upp på leveransdagen.

Det är bra att veta att en finsk lapphund är en ganska aktiv hund som tycker om när det händer saker men samtidigt kan slappna av inomhus. 

De är mycket läraktiga och sociala som gärna vill vara där familjen är.

De behöver också kunna dra sig tillbaka till en sval plats när de vill för att trivas.

Bra att ha vid valpens hemresa med bil är en säkerhetssele som kan sättas fast i bilbältet, då kan man samtidigt ha valpen i famnen om den vill så den känner sig tryggare. Det fungerar även med en transportbur som man sätter bredvid sig.

Valpen är vid leveransdagen veterinärbesiktigad,vaccinerad,registrerad i SKK och avmaskad.

 

 

 

Curry jag Duottar och Trixi 20220620